Door Maarten van den Bos op 13 mei 2015

Meerderheid

Vergeleken met eerdere vergaderingen was de laatste raadsvergadering een verademing. Het debat ging over de inhoud in plaats van over personen, er werd geluisterd naar argumenten en overwegingen en partijen leken zich niet al vooraf te hebben vastgelegd op onvermurwbare standpunten. Zo kwam de raad door goed overleg tot een unaniem standpunt over de brandweer. Lingewaard gaat niet akkoord met de gevolgen van de regionalisering waar dat ten koste gaat van de veiligheid van inwoners én brandweermensen.

 

In een vergadering als deze win je wat en verlies je wat. Dat is politiek, niemand krijgt altijd gelijk. Een door ons ingediende motie waarin we een aantal uitgangspunten formuleerden voor het debat over nieuw beleid waarin zorg, ondersteuning, welzijn, werk en inkomen met elkaar verbonden moeten worden, werd overgenomen. Hoewel sommigen de motie overbodig vonden is het belangrijk dat we vastleggen waarover we het op dit zo belangrijke dossier minimaal moeten hebben. En op welke informatie we ons baseren. Dat is de kern.

 

Ons amendement om nog iets langer na te denken over de verbouwing van de Kinkel werd helaas verworpen, een krappe meerderheid schaarde zich achter de plannen van het college. Dus zal een minimale opknapbeurt volgen en blijft Bemmel zitten met een cultureel centrum in een onvoldoende toekomstbestendig gebouw. Zonde van het geld. Een renovatie doe je of goed, of doe je niet. Maar de meerderheid beschikte, helaas, anders.

motie_sociaaldomein_pvda

Amendement_Kinkel_PvdA

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos