15 januari 2018

Vragen over het aanzicht van de Lidl in Bemmel

In dagblad De Gelderlander van 9 januari werden de zorgen van de voorzitter van de Ondernemersvereniging Bemmel met betrekking tot de komst van de Hornbach in Ressen opgetekend. Daarbij werd met name opgemerkt dat de verkoop van branchevreemde producten een mogelijk risico in zou kunnen houden voor Lingewaardse ondernemers en was de vraag wat de gemeente daartegen zou kunnen doen.

Een leefbaar en levendig centrum is van groot belang, niet alleen voor de ondernemers in Bemmel, maar voor de inwoners in heel Lingewaard. Mede daarom was het goed dat er rondom het vaststellen van het zogenoemde Regionaal Programma Werklocaties vanuit Lingewaard specifieke afspraken gemaakt zijn met de gemeente Nijmegen over de nieuwe bouwmarkt bij Ressen. Die afspraken zijn ook vastgelegd in de door de Raad op 13 december 2017 vastgestelde reactie op het RPW.

De vraag is en blijft natuurlijk hoe het college er zorg voor wil dragen dat deze afspraken ook daadwerkelijk worden nagekomen. Die vraag is mede ook in gegeven door het gegeven, zoals blijkt uit een artikel in hetzelfde dagblad op 12 januari, dat het tot op heden nog niet is gelukt de Lidl in Bemmel aan de gemaakte afspraken te houden over de etalages aan de marktzijde. De grijze, dichte etalages maken de markt en daarmee het centrum minder aantrekkelijk. Daarom vragen wij ons samen met SP, GroenLinks en D66 af op welke manier het college de Lidl ertoe kan en wil bewegen gemaakte afspraken gestand te doen.

Klik hier om de gestelde vragen terug te lezen.