Door Maarten van den Bos op 24 september 2015

Vluchtelingen

De beelden staan ons allemaal op het netvlies: de vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken in Europa op de vlucht voor oorlog en geweld. Mensen die soms ongelofelijke risico’s nemen op zoek naar veiligheid en bescherming. In verschillende gemeenten in Nederland is de wens ontstaan mensen te helpen waar dat kan. Ook in Lingewaard.

Op 30 september organiseert de gemeente Lingewaard een bijeenkomst over de huisvesting en integratie van vluchtelingen met een verblijfstatus. Aan ZELF Lingewaard – een stichting die werkt aan het stimuleren van burgerinitiatief in onze gemeente – is gevraagd om van de zijde van de inwoners met ideeën, suggesties en bijdragen te komen.

Deze stichting is volop bezig om jong én oud, lerend én ervaren Lingewaard een stem te geven in deze bijeenkomst en dan is het daarbij niet meer dan natuurlijk om ook uw achterban van inwoners daarbij te betrekken. De Partij van de Arbeid wil dit initiatief natuurlijk van harte ondersteunen en roept dan ook iedereen op aan onderstaand verzoek gehoor te geven.

Stichting ZELF is op zoek naar ideeën, gevoelens en suggesties om niet alleen een onderdak maar ook de stap naar integratie te laten plaatsvinden. Van groot belang is de juiste balans te vinden en te houden maar vanuit de rode draad ‘Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe’ zijn er vast mooie ideeën op te halen.

Daarom vragen wij u alle ideeën en suggesties uiterlijk maandag 28 september te delen met via [email protected].

Mede namens stichting ZELF,
Maarten van den Bos, fractievoorzitter PvdA Lingewaard

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos