Door Maarten van den Bos op 5 maart 2015

Schriftelijke vragen Kinkel en Kerk plan

De onderstaande vragen zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders.
Verzocht wordt de vragen schriftelijk te beantwoorden, zo mogelijk voor de raadsvergadering van 26 maart.

Aanleiding / toelichting:
Uit de besluitenlijst van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van 24 februari blijkt dat een verklaring van geen bezwaar is afgegeven aan Cultureel Centrum De Kinkel voor de aanvraag van de provinciale subsidie leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen. Eveneens blijkt dat de Stichting Kerkplan Bemmel geen verklaring van geen bezwaar krijgt. In De Gelderlander van woensdag 4 maart viel vervolgens te lezen dat ‘de gemeente van de provincie maar één plan mag ondersteunen’. Bovendien werd vermeld dat ook ‘het Stadhues en het Ontmoetingscentrum geen verklaring van geen bezwaar krijgen’.

Vragen:
Is het juist dat per tender slechts één initiatief uit de gemeente Lingewaard kan meedingen naar voornoemde provinciale subsidie?
Zo ja, geldt dit per tender en is het dus zo dat in een eventuele volgende tender mogelijkerwijs een ander initiatief uit Lingewaard naar deze subsidie kan meedingen?
Is het college voornemens in geval van een volgende tender te overwegen andere initiatieven uit Lingewaard een verklaring van geen bezwaar te verstrekken?
Geldt de afwijzing van verstrekking van een verklaring van geen bezwaar voor de Stichting Kerkplan Bemmel door het college specifiek voor deze tender, of is deze definitief? En hoe is dat voor de andere in De Gelderlander genoemde plannen?
Door de raad is op 29 september 2014 besloten ‘het kinkelplan van 15 september 2014 voor een sociaal cultureel centrum in Bemmel nader uit te werken in gezamenlijkheid met betrokken partijen’. Is dit het besluit waarnaar in de besluitenlijst van de collegevergadering van 24 februari wordt verwezen?
Zo ja, wat verstaat het college dan precies onder ‘het kinkelplan’ waarover in de notulen van 24 februari gesproken wordt?
Kan het college aangeven op welke termijn dit plan aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd?
In het raadsvoorstel voorgelegd aan de gemeenteraad tijdens haar vergadering van 29 september 2014 is aangegeven dat de plannen voor De Kinkel in totaal 683.650 euro kosten. Dit bedrag staat echter niet in het besluit. Desondanks is dit bedrag door verantwoordelijk wethouder Peren meermalen genoemd als maximum dat de gemeente beschikbaar wil stellen voor de verbouwing c.q. renovatie van De Kinkel. Als zodanig staat het ook in De Gelderlander van 5 maart. Is dit de interpretatie van het college van het die vergadering genomen besluit?
Wanneer bent u voornemens de gemeenteraad te vragen bovengenoemd bedrag te voteren, of is dat naar uw overtuiging al gebeurd?
Wat zijn de overwegingen van het college om juist voor deze tender een verklaring van geen bezwaar af te geven ten behoeve van de renovatie van Cultureel Centrum De Kinkel?

Ondertekening:
Maarten van den Bos – PvdA

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos