Door Maarten van den Bos op 29 maart 2015

Rommeltje

Over de vergadering van afgelopen donderdag valt eigenlijk weinig goeds te zeggen. Onderling geruzie en gemopper voerden de boventoon. Dat begon al direct bij de behandeling van de zogenoemde informatienota’s. Dat zijn verslagen die het college aan de gemeenteraad stuurt waarin wordt aangegeven hoe de vorderingen zijn op een bepaald beleidsterrein. Een aantal fracties stelden vragen, een aantal fracties was daar ontstemd over. Lokaal Belang Lingewaard spande de kroon met de opmerking dat we hier in de raad geen debat moesten gaan voeren. Waar dan wel, vraag je je af.

Werden er dan ondertussen nog wel goede besluiten genomen is wat onderlinge kift her en der misschien nog wel eens vermakelijk. Maar het niveau van de besluitvorming was nog bedenkelijker dan dat van het debat. Beste voorbeeld was de cultuurnota. Een meerderheid nam uiteindelijk een nota aan waarvan een vrijwel unanieme Politieke Avond twee weken eerder nog vaststelde dat die volstrekt onder de maat was. Waarom? Dat vroegen wij ons ook af maar kon eigenlijk niemand ons uitleggen. Daarom stemden we tegen.

Kort samengevat: het was een rommeltje. Het valt dan ook te hopen dat een aantal raadsleden afgelopen weekend nog eens aan donderdag heeft teruggedacht. En zich stilletjes is gaan zitten schamen. Laten we het, beste collega’s, volgende keer weer eens over de inhoud hebben. En wat meer luisteren. Dat zou zo maar tot betere besluitvorming kunnen leiden.

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos