Door Maarten van den Bos op 10 maart 2015

PvdA stelt vragen over motoren op de dijken

De onderstaande vragen zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Verzocht wordt de vragen schriftelijk/mondeling* te beantwoorden.

 

Aanleiding / toelichting:

Zoals vrijwel elk jaar volgden ook dit jaar op het eerste mooie voorjaarsweekend weer een stroom van berichten richting de politiek over overlast van gemotoriseerd verkeer op de dijken. Met name over motoren die geluidsoverlast en gevaarlijke situaties zouden veroorzaken. Dit probleem is uiteraard bij u bekend, gesprekken over oplossingen zijn al tijden gaande. Mensen die hier hinder van ondervinden hebben, zo blijkt uit berichten die ons bereiken, echter het gevoel dat ‘de politiek’ doof is voor hun klachten. Jaar na jaar trekken zij aan de bel, jaar na jaar gebeurt er niets.

 

Vragen:

  1. Erkent u het probleem van het gebruik van de dijken door gemotoriseerd verkeer, vooral in de weekenden wanneer het mooi weer is en ook recreanten per fiets en te voet graag op de dijken vertoeven?
  2. Is het juist dat op de dijken in Lingewaard niet harder dan 60 km/u gereden mag worden?
  3. Wordt deze snelheidsbeperking naar uw overtuiging afdoende gehandhaafd?
  4. Bent u bereid met bewoners in gesprek te gaan over de mogelijkheid de dijken in het weekend dan wel permanent af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer?
  5. Wat is het standpunt van het college in deze: zou u voorstander zijn van het afsluiten van de dijken voor gemotoriseerd verkeer?
  6. In hoeverre valt te zeggen of het afsluiten van de dijken voor gemotoriseerd verkeer gevolgen heeft voor de bereikbaarheid van de kernen van Lingewaard voor hulpdiensten, met name de ambulance?
  7. Ziet u – naast de mogelijkheid dijken af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en de handhaving van geldende verkeersnormen – nog andere mogelijkheden om de overlast te verminderen?

 

 

Ondertekening:

Maarten van den Bos, PvdA.

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos