Door Maarten van den Bos op 9 juli 2015

PvdA Lingewaard komt met initiatiefvoorstel overheidsparticipatie

Aanstaande donderdag zal de PvdA Lingewaard tijdens de Raadsvergadering over de kadernota een initiatiefvoorstel aankondigen. Middels dit voorstel legt de PvdA haar ideeën over het nieuwe begrip overheidsparticipatie voor aan raad en college. Het initiatiefvoorstel vraagt de gemeenteraad het college opdracht te geven met de aanbevelingen in de nota aan de slag te gaan, in het najaar een bijeenkomst te beleggen met belangstellenden en begin volgend jaar met een beleidsnota te komen.

Het college heeft in haar kadernota aangegeven het begrip overheidsparticipatie uit te werken middels een aantal pilots om ervaring op te doen met een nieuwe manier van werken. Ook wordt er geld vrijgemaakt voor training van ambtenaren en college. Voor de Partij van de Arbeid is deze benadering onvoldoende. Zo wordt de rol van de wijkplatforms, waarover de rekenkamer vorig jaar nog een belangrijk rapport publiceerde, niet meegenomen en lijkt er geen sprake van een gedegen analyse van de manier waarop de gemeente Lingewaard omgaat met initiatieven van inwoners. Daarom hebben wij de handschoen opgepakt en een eigen analyse op papier gezet.

Deze analyse zal in de vorm van een initiatiefvoorstel op … worden voorgelegd aan de raad. Hieraan voorafgaand is het volledige advies te vinden op de website van de PvdA Lingewaard en worden alle inwoners, verenigingen en organisaties van harte uitgenodigd te reageren. Zo kan een start gemaakt worden met een brede discussie over de vraag hoe in onze gemeente de verhouding tussen lokale overheid en inwoners eruit zou moeten zien. Met het initiatiefvoorstel, dat mede wordt ondertekend door GroenLinks, hoopt de PvdA vooral deze discussie op gang te brengen.

RuimteRegelen_PvdA_Startnota_Overheidsparticipatie

PvdA Initiatiefvoorstel Overheidsparticipatie

 

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos