Door Maarten van den Bos op 12 december 2014

Border Collie

Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar stonden twee onderwerpen centraal: bedrijventerreinen en duurzaamheid. Tussen beiden was een treffende overeenkomst zichtbaar: een teleurstellend gebrek aan visie en daadkracht.

Lingewaard heeft veel te veel bedrijventerreinen en dat is zorgelijk. Braakliggende grond kost geld, een oplossing valt voorlopig niet te verwachten. Dan de duurzaamheid. Het college besloot tussentijds de doelstellingen op dit gebied te verlagen. En alsof dat niet al voldoende blijk gaf van een gebrek aan ambitie werd en passant ook nog even een blokkade gelegd op de plaatsing van windmolens in onze gemeente. En hoewel de wethouder na enig aandringen wel toezegde hier volgend jaar nog eens over te willen praten, bleef in het besluit gewoon staan dat in Lingewaard geen windmolens geplaatst mogen worden. Waarover gaan we dan nog praten?

Meest teleurstellende van alles was nog dat de verantwoordelijke wethouder, Theo Peren, slechts op één moment daadkrachtig optrad: toen enkele leden van de coalitie in dreigden te stemmen met ons amendement om de blokkade op windenergie uit het raadsvoorstel te halen. Toen trad hij op als een volleerde border collie, alle coalitieschapen werden opnieuw op koers geblaft, het amendement werd afgeschoten. Zou de wethouder eenzelfde daadkracht aan de dag leggen als het om de inhoud ging was er al een wereld gewonnen.

Volgend jaar verder. Voor nu wenst de PvdA Lingewaard u vooral hele prettige feestdagen!

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos