Door Maarten van den Bos op 24 november 2015

Meedoen

Tijdens de raadsvergadering van donderdag stond ons initiatiefvoorstel over meedoen in Lingewaard op de agenda. Aangekondigd tijdens de vergadering over de kadernota als een reactie op de in onze ogen te terughoudende manier waarop het college omging met het door haarzelf gelanceerde begrip overheidsparticipatie werd het nu eindelijk door de raad besproken. En na een stevig maar inhoudelijk debat werd het door een meerderheid aangenomen als een goed uitgangspunt voor de verdere discussie over de verhouding tussen overheid en inwoner in onze gemeente.

Met ons voorstel vroegen wij om drie dingen. In de eerste plaats vroegen wij de raad kennis te nemen van de uitvoerige nota waarin de PvdA haar visie op de manier waarop de gemeente zou moeten omgaan met initiatieven van inwoners. Kern van het document is ruimte maken voor en vertrouwen geven aan initiatieven van inwoners. In de tweede plaats wilden wij dat het college meer dan tot nu toe in samenspraak met de gemeenteraad aan het werk gaat met dit thema. In de derde plaats vinden wij het belangrijk dat alle betrokkenen – wijkplatforms, verenigingen, maar ook gewoon betrokken individuen – kunnen meepraten over dit thema. Al deze informatie wordt vervolgens verwerkt tot een nieuw beleidsplan.

Maar hiermee zijn we er natuurlijk nog niet. Op zijn best is er nu een eerste stap gezet, er moeten er nog vele volgen. Meedoen? Of het gehele voorstel lezen?

Ruimte Regelen PvdA Startnota Overheidsparticipatie

PvdA Initiatiefvoorstel Overheidsparticipatie

Maarten van den Bos

Maarten van den Bos

Na acht jaar raadslidmaatschap werd Maarten van den Bos op 25 mei 2022 door de raad benoemd als wethouder Ruimtelijke Ordening, handhaving, duurzaamheid en milieu. Maarten werd op 8 september 1984 geboren in Rotterdam en woont inmiddels alweer zo’n 15 jaar met zijn gezin in Bemmel. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer als historicus

Meer over Maarten van den Bos