17 juli 2017

Vanzelfsprekend?

Tijdens de laatste Raadsvergadering voor de zomer stonden vooral veel ruimtelijke kwesties op de agenda. Bestemmingsplannen. Op de plek van de voormalige brandweerkazerne in Bemmel komen 28 sociale huurwoningen. En in het centrum van Huissen wordt de oude Aloysiusschool aangepakt. Goed nieuws.

Jammer alleen wel dat er niet altijd even veel rekening gehouden wordt met anderen. In Bemmel moeten de auto’s straks op een hele vreemde manier van de nieuwe parkeerplaats af en in Huissen moet de spelotheek, al sinds jaar en dag gevestigd in de oude school, weg. Maar waarheen weet niemand. Dat is jammer, vooral omdat de vrijwilligers van de spelotheek de eerste waren om te vragen wat zij kunnen doen toen het helpen van kinderen die opgroeien in armoede op de agenda stond.

Het is een terugkerend probleem. Goed overleg met omwonenden of huidige gebruikers van gebouwen blijft voor onze gemeente moeilijk. Dan is er alleen de politiek nog. Helaas vonden we geen meerderheid voor een tegenvoorstel voor Bemmel. Wel nam het college onze motie over de spelotheek over. Samen met de vrijwilligers gaat de wethouder op zoek naar een nieuwe plek. Gelukkig maar, jammer alleen dat zoiets niet vanzelf spreekt