7 december 2014

Ko van den Beemt voorzitter PvdA Lingewaard

Op woensdag 3 december werd Ko van den Beemt benoemd tot voorzitter van de PvdA afdeling Lingewaard. Ko gaat met opgestroopte mouwen aan de slag met de ambitie PvdA duidelijker op de kaart te zetten. “Geen woorden maar daden” maar wie is Ko:

Wie is Ko?
Ik ben Ko van den Beemt en voorzitter van voor de PvdA-afdeling Lingewaard. Ik ben 54 en woon met ons gezin ( +hond) in Bemmel en ik ben 23 jaar lid van de PVDA. In mijn vrije tijd mag ik graag klussen of in de tuin bezig zijn.

Waarom in de politiek?
Mijn politieke betrokkenheid begon op de middelbare school en het lag voor de hand dat ik bestuurskunde ging studeren. Na mijn studie ben ik begonnen met werken bij een ministerie in Den Haag, vervolgens bij een adviesbureau en het kwaliteitsbureau van “De Bank”. Bij de “De Bank” werd mij duidelijk dat ik meer betrokken heb met maatschappelijk rendement dan ” het rendement voor de aandeelhouders”. Dit was rond 2000 voor mij het teken om weer bij de overheid te gaan werken. Op ongeveer het zelfde moment ben ik actief geworden in de lokale politiek.

Wat houd je zoal bezig?
Op dit moment werk ik als concerncontroller en bestuursadviseur bij een gemeente en bouw ik mee aan een efficiënte en kantgerichte organisatie.
Verder ben ik sinds 2004 actief bij de PvdA-fractie. Zo was ik van 2006 tot 2010 (PvdA) raadslid . Betrokken bij de steunfractie en lid van de rekenkamer Lingewaard.

Waarom de PvdA
Wat mij trekt in de PvdA is de klassieke balans tussen kapitaal en arbeid. Ik geloof niet in het “vrije onbegrensde kapitalisme”. Ondernemerschap heeft wat dat betreft ruimte nodig, maar wel in een speelveld dat door de overheid begrensd wordt. Anders gaat het ten kosten van sociaal zwakkeren hier, ontwikkelingslanden of milieu… En daar staat de PvdA voor als sociaal-democratische partij in Nederland. En daar wil ik aan bijdragen via het voorzitterschap van de afdeling Lingewaard.