3 juli 2017

Kernvraag

De kadernota, een document waarin vooruit gekeken wordt naar de komende jaren. Een document ook op basis waarvan een stevig debat gevoerd zou moeten worden over wat voor gemeente Lingewaard wil zijn.

 

Dat viel, ook deze keer, weer behoorlijk tegen. Natuurlijk stonden er best aardige dingen in de nota, de PvdA was ook niet tegen. Maar het was allemaal zo oppervlakkig, de grote vragen die een antwoord nodig hebben werden niet eens gesteld, laat staan beantwoord. Gelukkig lukte het vanuit de Raad een aantal zaken echt verder te brengen. Zo werd onze motie over de toekomst van Presikhaaf Bedrijven door de hele Raad gesteund en vonden we eindelijk een compromis over het verkeer tussen Nijmegen en Bemmel. Een doorbraak die we samen met het CDA forceerde.

 

Er waren ook teleurstellingen. Zo zette de meerderheid van de Raad een krul bij de voorgenomen sloop van het nootgebouw in Bemmel. Burgerparticipatie wordt bestraft, stond er dit weekend op een spandoek aan de gevel. En terecht. Actieve inwoners, de organisatoren van de Bemmelse Dweildag, doen zo veel voor de gemeente. Maar wat doet de gemeente eigenlijk voor hen? Dat is de kernvraag die besproken had moeten worden.