5 februari 2018

Hondenbelasting in Lingewaard

Tijdens een wat kolderieke vergadering afgelopen donderdag, de verkiezingen komen eraan, werden toch twee belangrijke besluiten genomen.

Ten eerste gaf de Raad het college de opdracht om samen met de inwoners van Gendt aan de slag te gaan met een Gendts Ontwikkelings Plan, een plan vergelijkbaar met de mooie ontwikkelingsplannen die in Doorenburg, Haalderen en De Zilverkamp geschreven werden. Waar inwoners – soms met hulp en ondersteuning georganiseerd door de gemeente – zelf aan de slag gaan met een plan voor de toekomst van hun dorp, wijk of stad. Voor Doornenburg, Haalderen en De Zilverkamp is het nu aan de gemeente om te doen wat nodig is deze plannen ook tot realiteit te maken. Voor Gendt kunnen inwoners aan de slag.

Ten tweede werd door de PvdA en Lingewaard.NU voorgesteld per 2019 de hondenbelasting af te schaffen. Eerder kon niet, het belastingjaar is immers al begonnen. Problemen worden met het heffen van deze belasting niet opgelost, overlast moeten we op een andere manier beperken. Maar een belasting heffen op het bezit van een hond, daar wordt niemand beter van. Het voorstel haalde een nipte meerderheid.