17 april 2016

Ervaringen?

Afgelopen raadsvergadering stond er vrijwel niets op de agenda. Voor de Partij van de Arbeid reden nog even terug te komen op het ontslag van de WMO Adviesraad, eind vorig jaar. Toen liet de voltallige Adviesraad per brief weten het bijltje erbij neer te gooien. Er was geen vertrouwen meer in het college, men voelde zich onvoldoende serieus genomen en er leefden bovendien grote zorgen. Over de gemeente die sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk is voor tal van taken op het gebied van werk, jeugdzorg en ondersteuning.
Het terugtreden van de Adviesraad was bedoeld als een signaal. De PvdA nam de handschoen op en vroeg een debat aan. Het college beloofde per brief te reageren op de zorgen van de Adviesraad. Die brief ontvingen we vorige maand, erg veel wijzer werden we er niet van. De reactie was niet veel meer dan een klassiek welles/nietes spelletje. Op elke opmerking van de WMO Adviesraad was de reactie: klopt niet, is niet het geval, valt wel mee.
Dit gaf ons nog weinig vertrouwen en ook de bezwerende woorden tijdens de vergadering van donderdag hielpen niet veel. Daarom leggen we de vraag bij u. Hoe zijn uw ervaringen met de gemeente op het gebied van WMO, jeugdzorg, werk en inkomen? Positief of negatief, laat het ons weten! Reageren? Mail onze fractievoorzitter via: [email protected]