Door Ko van den Beemt op 19 februari 2015

Onder de hamer….   Weer PvdA stemmen ?       Ja !

De afgelopen tijd ben ik bij een aantal partijbijeenkomsten geweest waarop stee vast de vraag gesteld werd: Waarom zouden kiezers nou nog PvdA stemmen?  Want …………………..

Gelet op alle media aandacht is dit een terechte vraag. Maar het is ook een vraag met een verrassend antwoord.  Om te beginnen is vriend en vijand het over eens dat er  in deze moeilijke economische tijd in betrekkelijk korte tijd een aantal hoogst noodzakelijke hervormingen zijn doorgevoerd. Naast de zorg, zijn namelijk ook de huizenmarkt en de arbeidsmarkt aangepakt.

 

Daarbij zijn de binnen gehaalde PvdA-punten:

– De hypotheek aftrek  is beperkt

– Top inkomens in de publieke sector en de bankenbonussen zijn sterk beperkt

– Het sterkste nivellerend beleid (inkomens) sinds jaren.

– Mensen met flexibele contracten hebben meer zekerheid gekregen. Bijvoorbeeld door ze gewoon in vaste dienst te nemen.

 

En er zijn natuurlijk ook de pijnlijke ingrepen in de zorg en die worden breed uit gemeten op TV en de media. Maar ook die zijn helaas naar de toekomst toe noodzakelijk en ik had ze niet graag over gelaten aan VVD, CDA en D’66.  En die transities in de zorg zijn wel onderdeel van ons vorige verkiezingsprogramma. Zij komen voort uit ons sociale erfgoed die altijd al de balans zoekt tussen ieders eigen en de maatschappelijke verantwoordelijkheid. En helaas  was/is het nodig de verzorgingsstaat toekomstbestendig te maken. Want ondanks de huidige ombuigingen blijven de zorguitgaven in de komende jaren stijgen….

 

We hebben daarom als PvdA na de vorige verkiezingen onze verantwoordelijkheid genomen. In Nederland Polderland moeten er dan altijd compromissen gesloten moten worden. Dat heeft de VVD ook gedaan, want de VVD leden zijn best ontevreden over de PVDA prestaties in dit kabinet. Alleen houden die dat binnenskamers. Nu is er een begin van een economisch herstel en langzaam verbetert ook de werkgelegenheid. Is het nu verstandig de coalitie op te blazen? Maar er is ook nog een belastingplan te maken en zou jij dat aan  VVD, CDA en D’66 over willen laten?  Een D’66 dat wil snijden in zorg en welzijn om belasting te verlagen?

 

Laten we afmaken waar we aan  begonnen zijn… Vanuit ónze visie op verantwoorde sociale en economische verhouding.    Met andere woorden:  alle reden om voor waterschap en provincie weer PvdA te stemmen en ook anderen daarvan te overtuigen.  Want of we het leuk vinden of niet…. het gaat ook om de eerste kamer.

 

Om dit te onderstrepen starten we op woensdag  25 februari om 19.30 in  Café ‘de Kuul‘  Brink 7 te Huissen onze verkiezingscampagne samen met PvdA-Overbetuwe  met een verkiezings-bijeenkomst.

 

Dan gaan we in op:

– De PvdA programmapunten voor de provincie met lijststrekker Peter Kerris.

– De PvdA- programmapunten voor het waterschap met lijsttrekker  Gerard Nieuwenhuis.

– De landelijke ontwikkelingen met het Arnhemse kamerlid John Kerstens

 

Wat mij betreft tot 25 februari,

Ko van den Beemt

Voorzitter PvdA-Lingewaard

Ko van den Beemt

Ko van den Beemt

Ik ben Ko van den Beemt voorzitter van de PvdA in Lingewaard. Mijn politieke betrokkenheid begon op de middelbare school en het lag voor de hand dat ik bestuurstuurkunde ging studeren. Mijn eerste baan was in Den Haag bij de afdeling financieel beleid van een ministerie. Daarna ben ik bij een adviesbureau gaan werken. Toen

Meer over Ko van den Beemt