Rick Kruijs

Rick Kruijs

Over Rick Kruijs

Ik ben Rick Kruijs, 24 jaar en kom uit Angeren, waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht. Na mijn VWO aan het OBC Bemmel studeerde ik politieke geschiedenis aan het University College Utrecht, Queen’s University Belfast en de London School of Economics, met speciale aandacht voor internationale veiligheid. 

Het was in Utrecht dat ik geïnteresseerd raakte in de politiek en in 2011 lid werd van de PvdA. Toch was het pas in Brussel, waar ik in het bewogen jaar van 2015/2016 stage liep bij de Nederlandse vertegenwoordiging bij de EU en bij het Europees Parlement, dat ik meer betrokken raakte bij de PvdA, door regelmatig activiteiten van de lokale afdeling te bezoeken.

Terug in Nederland wilde ik deze betrokkenheid graag doorzetten. Daarom werk ik sinds januari 2017 als communicatiemedewerker bij de PvdA-Statenfractie in Brabant. Ook zette ik mij het afgelopen jaar in als vrijwilliger bij PAX in Utrecht en bij Amnesty Lingewaard. 

Met de lokale politiek kunnen inwoners kiezen in wat voor gemeente zij willen wonen. Het is dan ook essentieel dat zij gehoord worden. Zo een open politiek begint bij open vertegenwoordigers. Daarom kunt u mij altijd bereiken voor vragen en suggesties op rickkruijs@gmail.com.

Samen met u, hoop ik van Lingewaard een nog mooiere, socialere en duurzamere gemeente te maken.