6 maart 2020

Veilig op weg

In de Raad van donderdag 5 maart besloot de Raad dat we meer moeten doen voor een veilig verkeer in Lingewaard. De gemeente gaat meedoen met nationale campagnes voor een veiliger verkeer, bijvoorbeeld de jaarlijkse campagne Wij gaan weer naar school. Vanaf volgend jaar maken we daar elk jaar 15.000 euro voor vrij.

 ‘Een mooi succes’, zegt fractievoorzitter Maarten van den Bos. ‘Jarenlang hebben we aandacht gevraagd voor veiligheid bij scholen, voor de campagne wij gaan weer naar school. Mooi dat de Raad nu heeft uitgesproken dat we daar ook jaarlijks budget voor moeten vrijmaken.‘

Een informatieavond over veiligheid in onze gemeente leerde dat voor verkeersveiligheid drie dingen belangrijk zijn: een goede staat van de voertuigen waarmee mensen aan het verkeer deelnemen, goed ingerichte en overzichtelijke wegen en bestuurders die een beetje hun verstand gebruiken. En juist dat laatste ontbreekt nog wel eens. De jaarlijkse serie campagnes is bedoeld om mensen daar aan te blijven herinneren.

Natuurlijk is met het vrijmaken van dit geld de veiligheid niet in een klap beter. Er moet nog veel gebeuren, op het gebied van handhaving en inrichting van de weg bijvoorbeeld. Heeft u voorbeelden uit de buurt? Deel ze vooral met ons. Want veiligheid begint met aandacht.

Klik hier voor de motie waarom wij oproepen om meet te doen voor veilig verkeer in Lingewaard.