18 november 2020

Raad Lingewaard wil op initiatief PvdA blijk van waardering voor BOA’s.

Op initiatief van de PvdA Lingewaard dienen alle raadsfracties komende donderdag een motie in waarin het college wordt opgeroepen een bonus van 300 euro netto uit te keren aan de voor onze gemeente werkzame Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA’s).

Enkele weken geleden werd duidelijk dat Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus als blijk van waardering alle politieagenten een bonus van 300 euro wil uitkeren. BOA’s, die immers formeel in dienst zijn van gemeenten, kwamen voor die blijk van waardering voor hun enorme inzet het afgelopen jaar niet in aanmerking. Daar laten de Lingewaardse raadsfracties het niet bij zitten. Via een motie roepen zij daarom het college op ook onze handhavers deze bonus uit te keren.

Initiatiefnemer Maarten van den Bos: ‘Het was voor onze handhavers geen gemakkelijk jaar. In normale omstandigheden is het werk van de BOA’s al complex, maar het handhaven van de vaak wisselende en soms voor meerdere uitleg vatbare corona-regels was soms lastig. Als dan de politie van de minister een extra blijk van waardering krijgt, dan moet dat toch ook gelden voor de mensen die voor ons op straat belangrijk werk doen. Daarom ben ik heel blij dat alle fracties zich bij ons initiatief hebben aangesloten.’

Donderdag 19 november stemt de raad over de motie. Een formaliteit, omdat alle fracties al hebben aangegeven deze te steunen.