2 maart 2022

Nieuwe naam: Meestemmer Lingewaard

Een krappe twee weken geleden lanceerde de PvdA Lingewaard de meestemwijzer Lingewaard. Een mogelijkheid voor alle inwoners even plaats te nemen op de stoel van een raadslid en te stemmen voor of tegen 24 voorstellen uit de afgelopen vier jaar. Aan het einde zag je dan met welke fractie je het meest hebt ‘meegestemd’.

Het initiatief leverde veel positieve reacties op en al meer dan vijfhonderd mensen vulden hem in. Toch moeten we de naam en website aanpassen. ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat, heeft namelijk het alleenrecht op het gebruik van de naam StemWijzer en volgens ProDemos zou met het gebruik van een term als ‘meestemwijzer’ verwarring ontstaan. Bijvoorbeeld over wie verantwoordelijk is voor het initiatief.

Nu vragen wij ons af of dat laatste echt het geval is. Maar omdat we gewoon een plan hadden om inwoners iets te laten zien van het werk van de gemeenteraad en geen ruzie willen maken over de naam van het initiatief, passen we die naam graag aan. Daarom vanaf nu: de meestemmer Lingewaard, bereikbaar via meestemmerlingewaard.nl. Vul hem ook in, en zie met welke partij in de raad de afgelopen jaren dezelfde keuzes maakte als jij.